Ruter og Føremelding 

Kaldavasshytta 11.-12. mai.2019.

Frå snøver og vind gjekk veret over til blå himmel den 12.mai. Føret var berre utruleg med nysnø og blå ekstra heile dagen og super gli og heng utan bruk av feller. Skulle tru det var i februar og ikkje i mai. Snø og fint skiføre heilt ned ca 900 m.

 Grindafletene 11. mai 2019

Bruene på rutene Upsete, Ljosandbotn og Flåm til Grindafletene er sette ut. 

Helga 11-12.mai var det mykje nysnø, minus 6 om morgonen og silkeføre. Med noko varmare ver nå, svinn snøen i løpet av få veker og i tillegg til at hytta er klar, er ei ny årstid og klar i fjellet. Velkommen til fjells!

Urdlandsstølen 11. april 2019

Brua over Raundalselva til Urdlandsstølen er sett ut.

Arkivbilde
Arkivbilde

Volavatnet 1. april - 1. mai 2019

NVE har gjeve BKK løyve til å senka vasstanden i Volavatnet til 5 meter under lågaste vasstand. Dette løyve gjeld for tidsrommet 1.april - 1.mai 2019. Voss Utferdslag vil minna om at det kan medføra ekstra stor fare å gå over Volavatnet i dette tidsrommet på grunn av sprekker i isen.

Volahytta
Volahytta

Myrdal-Vossaskavlen-Kaldavasshytta-Øykjafonn-Mjølfjell ungdomsherberge 07.april 2019


Det er enno bra med snø og fine skitilhøve i fjellet.  Det er kuldegradar i fjellet om natta og liten avsmelting om dagen i høgfjellet. 

Gråsida og Nansenbu 08 . april 2019

Grindafletområdet 7. april 2019

Det er rikeleg snø i Grindafletområdet. Frå Ljosandbotn kan ein ta skia på ved togstasjonen, medan det i Øvsthusdalen (frå Fyre ) er dårleg snødekke i nedre del. I dag 8/4 er det fast fint føre som slit hardt på smurning og derfor er feller lurt å ha.

Tilsynet har nå gjort hytta klar for påsken. Kvisting gjekk det dessverre ikkje an å få gjort denne sesongen, men tilsynet fekk til gjengjeld lagt ut brua ved Elvamotet  (for sommarsesongen).

Velkommen til fjells.

Kvisting 2019

16.03.2019 Ruta Upsete-Kaldavasshytta er no kvista. Kvisting startar ved øverste hytta.

10.04.2019 Grunna snøforholda i fjellet vil kvisting til Grindaflethytta og over Gråsida avlyst.

Torfinnsdalen 5. mars.

Vinteren har vore sparsom med å levere snø i år, men me kan melde om at me fann vinteren Torfinnsdalen. Raskt føre på relativt lite snø frå Torfinnsheim og inn til Mannen. Herifrå og austover var det mykje herlig snø - ein vinterferie verdig. Velkomen til fjells!